3 Mart 2014 Pazartesi

HALWONE


Malzemeler
3 Su Bardağı ılık süt
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1 Yemek Kaşığı toz maya
1 Tatlı Kaşığı toz şeker
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Yumurta

Aldığı kadar un (Yaklaşık 1 Kg)
Yapılışı
Toz maya ılık süt içinde eritilir. İçine sıvı yağ, toz şeker, tuz, yumurtanın akı ve aldığı kadar un katılarak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Bu hamur üzeri kuru, temiz bir örtü ile kapatılarak, oda sıcaklığında 30.Dakika mayalanır ve kabarması beklenir.
Kabaran hamur mandalina büyüklüğünde parçalara bölünür.
Bu parçalar elle silindir şekline getirilir ve daha sonra iki ucu birleştirilerek halka şekli verilir.
İsterseniz bu iki silindiri saç örgüsü gibi birbirine dolayarak uzun halwoneler de yapabilirsiniz.
Halwoneler yağlanmış fırın tepsisine dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
Yemeğinizin yanında ekmek olarak yiyebileceğiniz gibi, kahvaltıda ya da çayın yanında da yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder